Teekkarispeksi 2008

Keskiviikko 19.3.2008 11:37Kommentit (0 kpl)
Teekkarispeksi 2008 @ Åbo Svenska Teater


Aika: 17.4. klo 19
Paikka: Åbo Svenska Teater
Lipun hinta: 11e tavallinen lippu / 15e kannatuslippu

Mikä->

Teekkarispeksi 2008: Kaarina Maununtytär eli täyskäsi Tukholmassa

Vain muutamaa vuotta aiemmin Kaarina Maununtytär työskenteli apupiikana Cantorin krouvissa. Nyt häntä ollaan kruunaamassa kuningattareksi tykkien jylyn kaikuessa linnan muureista.

Yksi yö muutti Kaarinan koko elämän. Kuningas Erik iski silmänsä nuoreen apupiikaan veljensä Juhana-herttuan syntymäpäivillä ja teki tästä vaimonsa. Muu hoviväki tulee kuitenkin vastanaineiden onnen tielle. Omia suunnitelmiaan hautovat kuninkaan entinen rakastajatar Agda, puolalainen prinsessa Jagellonica ja vallanhimoinen neuvonantaja Jöran Persson.

Myös kuninkaan ja tämän veljen välinen suhde saavuttaa käännekohtansa. Juhanalle jää valtapelistä käteen Musta Pekka, kun Erik määrää hänet vangittavaksi. Erikin kunnon heikentyessä Kaarina joutuu valitsemaan rakkautensa ja aseman välillä…
Speksi - musiikkia, improvisointia ja komediaa

Speksi on täysin omanlaistaan, vuorovaikutteisuudesta syntyvää musiikkiteatteria, jolle historiallinen aihepiiri ja ajan ilmiöiden kriittinen parodiointi on tyypillistä. Oleellinen osa speksiä on vuorovaikutus yleisön kanssa: yleisö saa osallistua esitykseen huutamalla kommentteja ja ehdotuksia esiintyjille. Kun salissa kaikuu omstart, lavalla olijat improvisoivat kohtauksen uudelleen, kenties aivan uudessa tyylilajissa.

Teekkarispeksi on Teknillisen korkeakoulun opiskelijoiden toteuttama ja tuottama spektaakkeli, joka on vuosien saatossa vakiinnuttanut asemansa akateemisessa maailmassa. Teekkarispeksi ilahduttaa vuosittain noin 3 000 päistä yleisöä ympäri Suomen ja produktioon osallistuu lähes 100 tekniikan opiskelijaa. Ensimmäinen Teekkarispeksi näki päivänvalon vuonna 1933 speksiperinteen rantauduttua Suomeen Pohjanlahden toiselta puolelta, Ruotsista. Vuodesta 1990 lähtien uusi Teekkarispeksi on tehty joka vuosi, ja keväällä 2008 saa ensi-iltansa jo 19. uuden ajan speksi.

Tervetuloa seuraamaan elävää teekkarikulttuuria!

Lipunmyynti alkaa 24.3. kiltiksellä ja in da internetz. Kerro kavereille!

Kysymyksiä??? -> pmtera@utu.fi

Ystävällisin terveisin
Puheenjohtaja

Liitteet

Teekkarispeksi 2008 @ Åbo Svenska Teater

Lisätiedot...

"Teekkarispeksi 2008" on julkaistu 19.3.2008 (n. 10 vuotta sitten), ja sitä on viimeksi muokattu 24.3.2008 14:56.
Tiedotteen on kirjoittanut Petri Teräspuro.

» Muita tiedotteita samalta kirjoittajalta
» Tiedotteet 2019

Leimat

Leimat ovat sanoja, jotka lokeroivat tiedotteita tiettyihin osastoihin asiayhteyksien mukaan. Klikkaamalla leimaa saat listan tiedotteita siitä aiheesta.

Keskustelu


Tiedotetta ei ole vielä kommentoitu.

Huom: Roskapostittajien takia kommentoida voi ainoastaan utu-verkosta (130.232.*) ja .fi-domaineista.